vissza a főoldalra
Kilin Gyöngyi - szempilla festés
A szempilla kifésülés
Amint ezzel elkészültünk, egy speciális fém fésűvel kifésüljük a szempillát, hogy elkerüljük azok összecsomósodását. Ez a fésű egy tűhegyes, professzionális eszköz, ami valóban szúr, tehát óvatosan használjuk. A műanyag eszközök nem alkalmasak arra, hogy a szempillák tövébe bejussanak, használjunk fém fésűt.
A szempilla göndörítés
A szempilla-göndörítő ősidők óta használt eszköz, amely kiváló hatást biztosít a göndör és ívelt szempillák elérésénél. Helyezzük be a szempillát, emeljük meg a szemhéjat, győződjünk meg arról, hogy minden szempillát befogtunk, szorítsunk rá, és máris göndör lett a szempilla. Az eszközben egy gumi található, a fém perem pedig felpöndöríti a szempillát.

A szempilla festés

A szempilla festését kezdjük felülről. Természetesen, aki magát festi, az nem ezt a módszert választja, hanem a hagyományosat, de érdemes figyelni arra, hogy mindig legyen festék a szempilla tövében is, mert ha kihagyjuk, az nagyon öreges hatást kelt. Arra is figyeljünk, hogy minden egyes szempillát egyenként fessünk ki nagyon alaposan és módszeresen. Látni fogjuk, hogy az ívelt pilláknak köszönhetően szépen visszaugrik a szempilla kifestés után.