vissza a főoldalra
Kilin Gyöngyi - tusvonal húzás
A kontúr javítása
A szilikonos terméknek az az előnye, ha megszárad, rögtön ki tudjuk javítani egy száraz fülpiszkával. Az a lényeg, hogy csak simogassuk, ne dörzsöljük és ne kaparjuk le. Ez a mostani smink elég alkalmi hatású, inkább estére ajánlott. Ha ilyen tusvonalat húzunk a felső kontúrra, akkor tekintsünk el az alsó kontúr színezésétől, túl mesterkélt lenne az összhatás. Ezt a fajta kontúrt inkább szánjuk estére, és egy különleges rúzzsal igen szép esti sminket fogunk kapni.
Mit használjunk a tusvonalhoz
Az arcot alapozzuk le, a szemhéjat korrektorozzuk, fedjük le bézs árnyalattal, hogy egy száraz alapot kapjunk. A tusvonal elkészítésénél fontos a helyes eszközök kiválasztása. Válasszunk szemkihúzó ecsetet, amit kifejezetten szemkihúzásra ajánlott használni. Az ecset cobolyból készült, ami azt jelenti, hogy merev, visszapattan az ecset része, így nagyon precíz vonalakat tudunk általa húzni. A tusvonal egy szilikonos termék, ami a használatot követően megdermed, ezért tartós vonalat jelent egész napra, nem kell attól félni, hogy elmaszatolódik.
A tusvonal mennyisége
A mennyiséget úgy tudjuk szabályozni, hogy a felesleget mindig rákenjük a kéfejünkre, és csak annyival dolgozunk, amennyire szükségünk van. Többször visszamegyünk és a kezünkről visszük vissza a festéket, ezáltal elkerüljük a túl nagy mennyiség felvételét és a hibázás lehetőségét.

Hogyan húzzuk meg a tusvonalat

A tusvonal meghúzásának az a lényege, hogy csukott állapotban tekintsünk el a szem formájától, és gyakorlatilag egy egyenes vonalat kell, hogy húzzunk. A szem formája bármilyen lehet, de a tusvonalat a szem vonalától felfelé emeljük, annak függvényében, hogy mennyire akarjuk, hogy vidám legyen a hatás. Fontos, hogy nem szabad túl hosszan kihúzni, főleg kis szem esetében, mert akkor túlságosan hatvanas évekbeli hatást fogunk elérni. Az ecsetet vízszintesen tartjuk és fektetjük. Arra vigyázzunk, hogy a kontúr felső része mindig nagyon precíz és egyenletes legyen.